GBS

Uitdagingen Overwinnen

Migratie van het GBS het in Franciscus Vlietland en Gasthuis.

Als Ad Interim Projectleider staan we aan het roer van een indrukwekkend project: de migratie van het Gebouw Beheer Systeem (GBS) van Priva HX naar het geavanceerde Priva Blue ID in het Franciscus Vlietland en Gasthuis. Het GBS, essentieel voor de aansturing van de klimaatinstallatie, fungeert als een onzichtbaar, maar krachtig hulpmiddel dat niet alleen de temperatuur reguleert, maar ook kritische processen bewaakt en helpt bij het instellen van een luchtdrukhiërarchie tussen verschillende ruimtes.

Dit complexe technische netwerk heeft een impact die verder gaat dan wat zichtbaar is, en de uitdagingen van dit migratieproces zijn aanzienlijk. Het ziekenhuis draait immers door, en de veiligheid van patiënten, bezoekers en personeel moet te allen tijde worden gegarandeerd.

De sleutel tot succes ligt in gedetailleerde planning, nauwkeurig afgestemd op de kritische processen van het ziekenhuis. Het is als het verbouwen van een winkel terwijl deze gewoon open blijft, een complexe taak die een nauwe samenwerking en een groot vertrouwen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever vereist. 

Na een intensief aanbestedingstraject hebben we als projectteam een partner geselecteerd die niet alleen technisch bekwaam is, maar ook waarde toevoegt door proactief mee te denken en innovatieve ideeën aan te dragen. Tijdens de ombouw zijn duidelijke afspraken met de zorg, de technische dienst en de beheerspartij van cruciaal belang om dit project tot een succes te maken.

De migratie naar Priva Blue ID symboliseert niet alleen een technologische vooruitgang, maar benadrukt ook onze vastberadenheid om te innoveren terwijl we de continuïteit van de ziekenhuisoperaties waarborgen. Samen met het toegewijde team en de betrokken partijen streven we naar een vlekkeloze implementatie van dit project voor een nog efficiënter en geavanceerder ziekenhuisbeheer.

Leon Knijn